Therapeut

Fang Yeh is acupuncturiste en herbaliste die vanaf jongst af aan al in aanraking kwam met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Zij komt uit een familie van TCG-therapeuten. Diverse methoden werden vaak toegepast bij ziekte. Soepen met Chinese kruiden, acupunctuur, Tuina etc., heeft zij sinds haar kinderjaren allemaal zien langskomen. 

Fang Yeh beschikt over brede kennis op diverse gebieden als Chinese geneeswijze, Chinese cultuur en fiscale wetgeving.Zij volgde bij Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai de studies in klassieke acupunctuur en kruiden therapie. Zij heeft tijdens haar studie ook bij diverse praktijken stages gelopen om ervaringen op te doen. 

Hiernaast bezit Fang ook over Bachelor en Masterdiploma’s in Chinese Talen en Cultuur (Sinologie) en Fiscaal Recht van de Universiteit van Leiden. 

De hierboven genoemde studies heeft zij met goede resultaten afgerond, waaronder de studie kruiden therapie met cum laude.  

Fang Yeh neemt jaarlijks deel aan diverse bijscholingen en intervisies met collega TCG-therapeuten. Om zich te blijven ontwikkelen en haar kennis op peil te houden, vindt zij het belangrijk om regelmatig deel te nemen aan kennisdelingsessies en bijscholingen. Hierbij een kleine greep van de diverse bijscholingen:

BalancePoint Acupunctuur - Fang Yeh
  • Effectief pijn bestrijden 1, 2 en 3;
  • Effectief functionele klachten behandelen (diverse cursussen);
  • Pediatrie basis;
  • Pols diagnostiek;
  • Master Tung Acupuncture
BalancePoint Acupunctuur - Fang Yeh
BalancePoint Acupunctuur - Visie

Visie BalancePoint Acupunctuur

Visie van BalancePoint Acupunctuur: Evenwichtsherstel door middel van TCG-zorg voor een beter kwaliteit van het leven.

Bij BalancePoint Acupunctuur streven we ernaar om het evenwicht van jouw lichaam te herstellen door middel van hoogwaardige Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zorg.
Onze behandelingen hebben als doel om jou te helpen het beste uit het leven te halen.

Evenwichtsherstel, ook wel een herstel van balans, is de kern van de benadering bij BalancePoint Acupunctuur. Ik geloof sterk in de samenwerking met jou om jouw lichaam in balans te brengen en te houden.

Ik ben daarom ervan overtuigd dat je met het juiste advies en de juiste behandeling veel kunt doen voor jouw gezondheid. Daarom moedig ik een actieve betrokkenheid aan en werken we samen met jou aan jouw herstel van het evenwicht van jouw lichaam. Waardoor uiteindelijk de kwaliteit van het leven zal verbeteren.

Traditionele Chinese Geneeskunde en de visie BalancePoint Acupunctuur?

Balans: De Sleutel tot Traditionele Chinese Geneeskunde

In de wereld van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) staat balans centraal. TCG omvat diverse genees- en behandelwijzen die hun oorsprong vinden in Azië, met name China.

BalancePoint Acupunctuur - Balans

Dit eeuwenoude medische systeem heeft een rijke geschiedenis en is gebaseerd op inzichten die zelfs duizenden jaren teruggaan. Het is een holistische benadering van een geneeswijze die de samenhang tussen levensstijl, ziekte en gezondheid beschrijft.

TCG richt zich op het vinden van de oorzaak van verstoringen in het lichaam, dankzij de holistische benadering. Hierdoor kunnen klachten daadwerkelijk worden aangepakt.

Een essentieel concept in de TCG is dat het lichaam bestaat uit de vitale energie, ook wel bekend als Qi. Deze energie stroomt door verschillende kanalen, genaamd meridianen, die verbonden zijn met verschillende organen en functies in het lichaam. Een gezond lichaam kenmerkt zich door een evenwichtige energiebalans. Wanneer deze balans verstoord raakt, kunnen klachten, ziektes en ook pijn ontstaan. Deze verstoringen kunnen zich verschillende niveaus voordoen: op fysiek, emotioneel en/of spiritueel niveau. TCG-behandelingen, zoals acupunctuur, kruiden therapie en tuina massage, dragen bij aan het herstel van de balans.

Bij BalancePoint Acupunctuur begrijpen we het belang van balans in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ons ervaren therapeut staat klaar om jou te ondersteunen bij het herstel van de balans in jouw lichaam en het bevorderen van jouw algehele welzijn.

BalancePoint Acupunctuur - Acupunctuur

Bij BalancePoint Acupunctuur kunt u terecht voor acupunctuur en/of kruiden therapie.

Wat is acupunctuur? Ontdek de Natuurlijke Behandelmethode

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam. Tijdens een acupunctuurbehandeling worden dunne steriele naalden op specifieke punten van het lichaam geplaatst. Deze naalden geven prikkels af, waardoor de stroom van vitale energie wordt beïnvloed en het zelfherstellend vermogen van het lichaam
wordt geactiveerd om weer in balans te komen.

Klachten ontstaan vaak door een disbalans in het lichaam, waardoor de vitale energie niet vrij kan stromen in de kanalen en lokaal vast komt te zitten. Bij acupunctuur worden deze punten gemanipuleerd, waardoor obstructies worden opgelost en de vitale energie weer vrijelijk kan stromen door het lichaam. Voor meer informatie over specifieke behandelingen,
zie onze behandelingenpagina.

Wat is kruidentherapie? Natuurlijke Balansherstel door Kruiden

Kruidentherapie is een vorm van geneeskunde die, net als acupunctuur, uitgaat van de vitale energie van het lichaam. Ook heeft kruidentherapie als hoofddoel om het lichaam in balans
te brengen.

In tegenstelling tot acupunctuur, maakt kruidentherapie gebruik van kruidenformules om de vitale energie te beïnvloeden en een vrije doorstroming in het lichaam te bevorderen. Deze kruidenformules bestaan uit plantaardige, dierlijke en minerale substanties die zorgvuldig zijn geselecteerd voor hun helende eigenschappen.

BalancePoint Acupunctuur - Acupunctuur

Bij BalancePoint Acupunctuur bieden we professionele kruidentherapie als onderdeel van ons behandelaanbod. Onze ervaren therapeuten stellen op maat gemaakte kruidenformules samen om jouw lichaam te ondersteunen en de natuurlijke balans te herstellen. Voor meer informatie over kruidentherapie, zie onze behandelingenpagina.

Ervaar de helende kracht van acupunctuur en/of kruidentherapie en neem vandaag nog contact met op voor een afspraak.

BalancePoint Acupunctuur - Kruiden Therapie

Wij zijn aangesloten bij:

Open chat
1
Hallo! Met 'BalancePoint Acupunctuur' 🪡 Waarmee kan ik jou helpen? Probeer zsm te reageren.