Therapeut

Fang Yeh is acupuncturiste en herbaliste die vanaf jongst af aan al in aanraking kwam met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Zij komt uit een familie van TCG-therapeuten. Diverse methoden werden vaak toegepast bij ziekte. Soepen met Chinese kruiden, acupunctuur, Tuina etc., heeft zij sinds haar kinderjaren allemaal zien langskomen. 

Fang Yeh beschikt over brede kennis op diverse gebieden als Chinese geneeswijze, Chinese cultuur en fiscale wetgeving.Zij volgde bij Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai de studies in klassieke acupunctuur en kruiden therapie. Zij heeft tijdens haar studie ook bij diverse praktijken stages gelopen om ervaringen op te doen. 

Hiernaast bezit Fang ook over Bachelor en Masterdiploma’s in Chinese Talen en Cultuur (Sinologie) en Fiscaal Recht van de Universiteit van Leiden. 

De hierboven genoemde studies heeft zij met goede resultaten afgerond, waaronder de studie kruiden therapie met cum laude.  

Fang Yeh neemt jaarlijks deel aan diverse bijscholingen en intervisies met collega TCG-therapeuten. Om zich te blijven ontwikkelen en haar kennis op peil te houden, vindt zij het belangrijk om regelmatig deel te nemen aan kennisdelingsessies en bijscholingen. Hierbij een kleine greep van de diverse bijscholingen:

BalancePoint Acupunctuur - Fang Yeh
  • Effectief pijn bestrijden 1, 2 en 3;
  • Effectief functionele klachten behandelen (diverse cursussen);
  • Pediatrie basis;
  • Pols diagnostiek;
  • Master Tung Acupuncture
BalancePoint Acupunctuur - Fang Yeh
BalancePoint Acupunctuur - Visie

Visie BalancePoint Acupunctuur

Een behandeling bij BalancePoint Acupunctuur richt zich op het herstellen van het evenwicht van het lichaam met behulp van een uitstekende TCG zorg zodat iedereen het beste uit het leven halen.

Een belangrijk uitgangspunt van BalancePoint Acupunctuur is om samen met u aan uw herstel van het evenwicht van het lichaam te werken. 

Immers, bij BalancePoint Acupunctuur is de overtuiging dat met het juiste advies en behandeling u ook veel kan doen aan uw gezondheid. 

Traditionele Chinese Geneeskunde en de visie BalancePoint Acupunctuur?

Balans is het sleutelwoord in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de verzamelnaam voor diverse genees- en behandelwijzen uit Azië (met name China).

Het medisch systeem ontwikkelt in China kent een lange geschiedenis en is gebaseerd op inzichten die soms meer dan duizenden jaren teruggaan. 

 

BalancePoint Acupunctuur - Balans

Het is een holistische geneeswijze en beschrijft de samenhang tussen levensstijl, ziekte en gezondheid.

Vanwege de holistische benadering, zoekt TCG naar de oorzaak van de verstoring. Hierdoor kunnen in veel gevallen klachten daadwerkelijk bestreden worden.

Een belangrijk concept in het TCG is dat in het lichaam de vitale energie (Qi) door verschillende kanalen stroomt (meridianen). Deze kanalen zijn verbonden aan organen en functies in het lichaam. Bij een gezond lichaam is deze energie in balans. Als dit balans verstoord is, dan kunnen er klachten, ziekte en pijn ontstaan. Dit kan op diverse vlakken afspelen, namelijk zowel op fysiek, emotioneel en/of spiritueel vlak. TCG-behandelingen als acupunctuur, kruiden therapie, tuina massage helpen bij het herstel van de balans. 

BalancePoint Acupunctuur - Acupunctuur

Bij BalancePoint Acupunctuur kunt u terecht voor acupunctuur en/of kruiden therapie.

Wat is acupunctuur?
Bij acupunctuur wordt gewerkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam, namelijk door middel van het inbrengen van dunne steriele naalden op bepaalde punten van het lichaam. Hierdoor worden er prikkels gegeven zodat de stroom van de vitale energie wordt beïnvloed en wordt uiteindelijk het zelf herstellend vermogen van het lichaam in werking gezet om terug in balans te komen. 

Zoals hiervoor aangegeven, ontstaan klachten door een disbalans in het lichaam waardoor de vitale energie niet goed kan doorstromen in de kanalen en deze stagneert lokaal. Bij acupunctuur worden punten gemanipuleerd zodat de obstructies opgelost kunnen worden waardoor de vitale energie weer vrijelijk kan doorstromen in het lichaam. Zie meer onder behandelingen.

Wat is kruidentherapie?
Ook bij kruidentherapie wordt uitgegaan van de vitale energie van het lichaam. Net als bij acupunctuur, heeft het als doel om het lichaam in balans te brengen. 

In plaats van naalden worden kruiden ingezet via een kruidenformule om de vitale energie te beïnvloeden en vrijelijk door het lichaam te stromen. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige, dierlijke en minerale substanties. Bij BalancePoint Acupunctuur Zie voor meer informatie onder behandelingen.

BalancePoint Acupunctuur - Acupunctuur
BalancePoint Acupunctuur - Kruiden Therapie

Wij zijn aangesloten bij:

Open chat
1
Hallo! Met 'BalancePoint Acupunctuur' 🪡 Waarmee kan ik jou helpen? Probeer zsm te reageren.