Veel Gestelde Vragen bij BalancePoint Acupunctuur

In principe voelt u bijna niets van de kleine naaldjes. Ze zijn namelijk erg dun en worden enkel op het oppervlak van uw huid ingebracht. Over het algemeen geven cliënten aan dat acupunctuur erg meevalt en dat het geen pijn doet.

Wel kunt u een soort schokje ervaren. Dit wordt deqi genoemd en een teken dat de naald op de juiste plek zit.

Door de WHO (World Health Organisation) is in 1979 een lijst opgesteld met gezondheidsklachten waarvoor acupunctuur als geneeswijze kan worden ingezet. Een lange lijst want acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. 

Bij BalancePoint Acupunctuur kunt u terecht voor veel klachten, denk hierbij aan de pijnklachten zoals hoofdpijn, frozen shoulder etc. maar ook functionele klachten zoals hooikoorts, vermoeidheid etc.

Let erop dat een therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. 

Bijvoorbeeld bij Zhong of NVA.  Zij zijn een van de grootste en bekendste in Nederland. BalancePoint Acupunctuur is aangesloten bij de Zhong.

Er zijn weinig bijwerkingen van acupunctuurbehandeling. Vaak wordt er wel een loom gevoel en algehele ontspanning ervaren. 

Ook kan het zo zijn dat u na de behandeling ervaart dat de pijn iets erger wordt op de eerste dag. Maar dat verdwijnt snel en dan zult u een verbetering ervaren.

Bijna alle cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot gedeelte laat tijdens de behandelingen een sterke progressie zien. 

De laatste jaren is er veel en uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur bij verschillende klachten. Daaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die een acupunctuurbehandeling ondergaat:

  • Bij 45% van de mensen is de klacht geheel verholpen
  • Bij 35% van de mensen is een de klacht sterk afgenomen
  • de rest ervaart goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling

Bij BalancePoint Acupunctuur wordt de dr Tan Balance methode toegepast. Bij deze methode wordt over het algemeen tijdens de eerste behandeling al een verlichting/verbetering ervaren.

Afhankelijk van het ziektebeeld moeten we rekenen tussen 1 en 6 behandelingen voordat u effecten merkt. Bijvoorbeeld bij acute pijn merkt u al gelijk na de eerste behandeling verlichting van de pijn. 

Bij zeer chronische klachten, zoals chronische slapeloosheid vergt het iets meer behandelingen voordat u daadwerkelijke effecten van de behandelingen merkt.

Bij BalancePoint Acupunctuur worden naalden gebruikt die steriel zijn voorverpakt. Ook worden deze éénmalig gebruikt. Na gebruik, worden deze in een speciale container weggegooid.

Nee u hoeft zelf niet in acupunctuur te geloven. Het versterkt echter het effect vaak wel. Wat wel essentieel is, is dat u in de therapeut gelooft. Dit ondersteunt de behandeling en daarmee het genezingsproces.

Een acupunctuurbehandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed afhankelijk van u aanvullende verzekering. De vergoeding gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Een kruidenconsult wordt helaas niet vergoed.

Nee u heeft geen verwijsbrief nodig van de huisarts en kunt direct een afspraak maken voor een behandeling.

Open chat
1
Hallo! Met 'BalancePoint Acupunctuur' 🪡 Waarmee kan ik jou helpen? Probeer zsm te reageren.