Het 2023 seizoen voor hooikoorts is in volle gang. Naast de eerdere blog over hooikoorts, geeft BalancePoint Acupunctuur 6 tips bij klachten.

BalancePoint Acupunctuur geeft tips: 6 tips bij hooikoortsklachten

Het hooikoortsseizoen van 2023 is in volle gang. Zoals eerder in mijn blog besproken, is het hooikoorts- en pollenallergie seizoen steeds langer en heftiger. U kunt naar de eerdere blog gaan voor meer informatie over hooikoorts- en pollenallergie en ook hoe acupunctuur en kruiden vanuit Traditionele Chinese Geneeskunde de klachten kunnen verlichten. In deze blog wilde ik graag nog additionele tips geven voor wanneer u last heeft van klachten.

Deze tips zijn heel praktisch en kunt u makkelijk toepassen in het dagelijks leven.

  1. Gebruik vaseline. Vaseline wordt vaak aangeraden om dat rond de neus en ogen te smeren. Waarom? Het vettige van de vaseline vangt het meeste van de pollen op. Hiermee voorkomen ze een allergische reactie in het lichaam en kunnen de klachten verlicht worden.
  2. Gebruik een zonnebril. Om een zonnebril te dragen, worden de ogen afgeschermd en beschermd tegen rondzwevende stuifmeel. Hierdoor wordt de kans op een allergische reactie ook minder. Indien u last heeft van uw ogen, niet in de ogen wrijven. Door te wrijven, zult u de klachten verergeren.
  3. Neem een douche voor het slapen gaan of nadat u buiten bent geweest. Zeker als er veel pollen in de lucht zijn. Deze kunnen aan uw haar en huid zitten. Door een douche te nemen worden deze weggespoeld en voorkomt u een (ergere) reactie.
  4. Houd de ramen dicht of zet een hor voor het raam. Dit is een goede manier om stuifmeel uit uw huis te weren en dus dat het stuifmeel uw huis inwaait.
  5. Verschoon uw beddengoed regelmatig. Dit om een allergische reactie te voorkomen als er toch pollen in het huis aanwezig is.
  6. Hang uw was niet buiten tijdens het hooikoorts- en pollenallergie seizoen. Waarschijnlijk een no-brainer. Door het was niet buiten te hangen, voorkomt u dat pollen in uw was komen.

Extra tip: Mocht het bovenstaande niet helpen. Denk dan ook aan acupunctuur of kruiden! Het lichaam kan door TCG weer in balans teruggebracht worden door het lichaam te versterken. Daarnaast worden de klachten (de uitingen) ook aangepakt. Vaak merken mensen al snel resultaat na de eerste behandeling en gaan de klachten steeds meer afnemen.

Nog een extra tip: Voorkomen is nog beter! Wist u dat u ook dit allergie met acupunctuur en/of kruiden preventief kan behandelen? Bij hooikoorts en pollenallergie is het afweersysteem van het lichaam uit balans en hierdoor kan hij zijn werk niet goed doen. In de maanden (vaak vanaf september tot en met december) voordat het seizoen begint, kunt u al werken om het afweersysteem te versterken.

Om het af te leren, nog een laatste extra tip: houd het weerbericht ook altijd in de gaten. Klachten zijn op het hevigst wanneer het helaas mooi weer is. Zelf vind ik deze radar heel handig en fijn. Mijn advies is dan ook houd deze radar in de gaten en zo weet u wanneer er veel of weinig pollen in de lucht zijn.

In de praktijk van BalancePoint Acupunctuur zijn de laatste tijd vaker mensen over de vloer geweest om de klachten bij hooikoorts en pollenallergie te verlichten en te behandelen. Degene die ik behandel merken zelf hoe effectief acupunctuur is en geven vaak al aan dat zij minder last van de ogen hebben, neus weer opengaan of beter kunnen ademen.

Wilt u ook van uw hooikoorts klachten af of heeft u vragen over deze of andere blogs? Neem dan contact op met mij (Fang) om te kijken of BalancePoint Acupunctuur iets voor u kunt doen. Tevens kunt u mij ook bellen of bericht sturen naar 0625249393 of mailen op [email protected]. Hopelijk tot ziens bij BalancePoint Acupunctuur – uw acupuncturist in Haarlem en omgeving.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
1
Hallo! Met 'BalancePoint Acupunctuur' 🪡 Waarmee kan ik jou helpen? Probeer zsm te reageren.